Twinpack verkocht aan NoorderHuys Participaties en management

Joure, 12 december 2007 - Twinpack, marktleider in Nederland voor verpakkingsoplossingen in de bloemen- en pluimveesector, is verkocht aan NoorderHuys Participaties en het management. De onderneming is gevestigd in Noordwijkerhout en Barneveld en heeft 46 medewerkers in dienst. In 2007 wordt een omzet van ongeveer € 47 miljoen gerealiseerd. Verkoper is de Belgische beursgenoteerde onderneming VPK Packaging Group.

TwinpackTwinpack is van oorsprong ontstaan uit een coöperatie en enkele familieondernemingen. Een strategiewijziging bij het moederbedrijf VPK Packaging (internationaal producent van papier en karton) waarbij wordt gefocust op productie, heeft tot gevolg gehad dat Twinpack nu wordt verkocht. Met NoorderHuys Participaties als nieuwe meerderheidsaandeelhouder krijgt Twinpack de mogelijkheid om de gewenste groeistrategie uit te voeren.

“Een participatie die goed past bij de doelstellingen van NoorderHuys”,aldus John Ritchi, directeur van NoorderHuys Participaties. “Twinpack is een financieel gezonde en solide onderneming met een stevige positie in agri-business waarin Nederland een belangrijke internationale positie inneemt. Met een gedreven en ervaren management team en een heldere visie op de toekomst verwachten wij veel van deze deelneming.”

Jacco Wagelaar is als algemeen directeur van Twinpack content met de buy-out. Hij zegt hierover het volgende: “Als medeaandeelhouder raak je nog meer betrokken bij de onderneming, met deze stap gaat zeker een wens in vervulling. Samen met John de Vogel (operationeel directeur) en Kees van der Vlugt (financieel directeur) geeft dit een extra stimulans om Twinpack verder te brengen.” Over de keuze voor NoorderHuys zegt hij: “de snelle ‘goede klik’ met het management was een belangrijke overweging in de uiteindelijke keuze tussen de verschillende gegadigden.”

Over Twinpack

Twinpack is in Nederland marktleider als handelsonderneming in verpakkingsoplossingen voor met name de bloemen/bloembollen en pluimveesector. In beide sectoren zijn verpakkingen een essentieel onderdeel van het logistieke proces in de bedrijfskolom. De toegevoegde waarde van de onderneming is naast het houden van voorraad en het voeren van een breed assortiment, ook voor een belangrijk deel gelegen in het ontwikkelen van innovatieve verpakkingsoplossingen die worden ontwikkeld samen met klanten en producenten. Enkele, mede door Twinpack, ontwikkelde producten zijn nu de standaard in de markt. Twinpack is gevestigd in Noordwijkerhout (bloemen) en Barneveld (pluimvee/eieren) en heeft 46 medewerkers in dienst. Zie ook: www.twinpack.nl