NoorderHuys verstrekt groeikapitaal aan Accepté

Joure, januari 2010 - Het internet- en e-commerce-bedrijf Accepté, vooral bekend van haar succesvolle ticketingsysteem Paylogic, kondigt NoorderHuys Participaties aan als haar nieuwe aandeelhouder. NoorderHuys investeert initieel 3 miljoen Euro in de onderneming en neemt daarmee ook het belang van Van den Ende & Deitmers over. Met deze kapitaalinjectie zal Paylogic nu ook kunnen worden uitgerold in de rest van Europa, te beginnen in België en Duitsland waar de eerste klanten zich al hebben aangesloten op de succesformule. Van den Ende & Deitmers, met wiens hulp Accepté de laatste jaren heeft kunnen groeien tot top drie speler in de Nederlandse ticketing markt, neemt afscheid nu de onderneming in haar volgende fase van ontwikkeling komt.

Voor het derde jaar op een rij is de omzet en het aantal verkochte tickets met meer dan 100 procent gestegen. Hierdoor is Accepté de afgelopen jaren erkend op vele podia; in de Emerce 100 (E-commerce top 5 notering), 2 maal in een Challenger 50 van Sprout, benoemd tot een groeibriljant door FEM Business. In 2009 is Accepté ook genomineerd als één van twaalf FAST 50 Rising Stars van de Benelux door Deloitte.

Paylogic heeft in Nederland bewezen elk type evenementhouder te kunnen faciliteren met haar innovatieve strategie op het gebied van kaartverkoop. Haar ticketsysteem biedt aan evenementhouders een “plug&play” oplossing voor verkoop en afhandeling van tickets via internet alsmede via andere kanalen, waaronder retailketen Primera. Grote namen in de evenementen wereld hebben onlangs besloten hun tickets exclusief via Paylogic te verkopen, zoals Amsterdam RAI (o.a. AutoRAI en Huishoudbeurs) en de grootste Dance Event organisator ter wereld; ID&T en Q-dance (o.a. Sensation, Defqon1 en MysteryLand). In totaal zijn er in Nederland al vele honderden organisaties die hebben gekozen voor Paylogic, dat hiermee bij uitstek marktleider is in de Dance. Ook loopt het bedrijf voorop in de markt voor beursevenementen en sportevenementen.

We zijn erg verheugd dat NoorderHuys ons wil ondersteunen in onze ambitie en flink wil investeren in de toekomst van Accepté, zegt algemeen directeur Theo Hoeksema. Ons bedrijf is klaar om ook haar diensten verder binnen Europa uit te rollen en deze investering is cruciaal om dit mogelijk te maken. Onze huidige klanten zullen ook flink profiteren van deze deal, doordat we ook extra gaan investeren in de kwaliteit van ons Paylogic platform, alsmede dat we nieuwe diensten sneller gaan ontwikkelen. Zo kunnen we zorg dragen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst voorloper zijn op het gebied van ontwikkeling, innovatie en prestaties voor onze klanten.

“De succesvolle ontwikkeling van Accepte en de enorme passie van het management zijn de belangrijkste redenen waarom wij willen investeren in dit prachtige bedrijf”, aldus John Ritchi, directeur van NoorderHuys Participaties. “De heren van Accepté hebben laten zien dat ze een goed product in handen hebben en ook de mensen om dit verder succesvol in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat Accepté met onze steun internationaal kan doorbreken in de komende jaren, want het is nu het juiste moment om die markt te benaderen met hun product.”

Martijn Hamann, partner bij Van den Ende & Deitmers: “Wij zijn er trots op in de beginjaren betrokken te zijn geweest bij dit mooie groei verhaal. Toch weer een bewijs dat een startende onderneming daadwerkelijk flink door kan groeien. Het bedrijf is nu toe aan een volgende fase waarin wij de oprichters graag de gelegenheid willen bieden een groot aandelenbelang te behouden. Tevens impliceert dit voor ons zelf een mooi rendement.


Accepté / Paylogic
Paylogic is gelanceerd in juni 2006. Het innovatieve ticketingsysteem heeft de afgelopen jaren bijzonder veel evenementorganisaties van naam als klant mogen verwelkomen. Paylogic onderscheidt zich door ticketverkoop te faciliteren vanaf de website van de evenementorganisatie, haar full service benadering en de zeer voordelige prijs. Paylogic biedt naast online ticketing ook via meer dan 400 Primera verkooppunten, via haar callcenter en via tientallen mediapartners (waaronder Radio 538 en de SBS groep). Paylogic is onderdeel van Accepté Holding BV, een innovatief IT bedrijf met 60 medewerkers verdeeld over haar kantoren in Groningen en Amsterdam. Accepté werd opgericht in 2005.

Paylogic heeft onder andere de volgende namen in haar klantenbestand: ID&T Q-dance, UDC, FCA, Circuit Park Zandvoort, Amsterdam RAI, Art of Dance, Studio100, X-Sense, Ahoy’, KNSB, Zwarte Cross, The Matrixx, Discobrains, LoveLand, Sneakerz, Paaspop, de Zenith, Circus Renz, Sanoma en 600 andere evenementorganisatoren. Voor meer info zie: www.paylogic.nl