Nieuws

NoorderHuys participeert in Polymac

Ede, januari 2013 – NoorderHuys Participaties heeft een minderheidsbelang verworven in Polymac. Polymac is een groeiend bedrijf actief op het gebied van automatiseringsoplossingen voor de (kunststof) verpakkingsindustrie. Het in Ede gevestigde bedrijf werd bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames

Masterclass

Joure, mei 2011 - In samenwerking met de Kamer van Koophandel van Noord Nederland, ING en Uno, heeft NoorderHuys een meerdaagse masterclass gegeven aan ondernemers die een bedrijfsoverdracht overwegen of voorbereiden. Er was goede belangstelling voor deze workshop en deze zal in de toekomst zeker worden herhaald.

NoorderHuys verstrekt groeikapitaal aan Accepté

Joure, januari 2010 - Het internet- en e-commerce-bedrijf Accepté, vooral bekend van haar succesvolle ticketingsysteem Paylogic, kondigt NoorderHuys Participaties aan als haar nieuwe aandeelhouder. NoorderHuys investeert initieel 3 miljoen Euro in de onderneming en neemt daarmee ook het belang van Van den Ende & Deitmers over. Met deze kapitaalinjectie zal Paylogic nu ook kunnen worden uitgerold in de rest van Europa, te beginnen in België en Duitsland waar de eerste klanten zich al hebben aangesloten op de succesformule.

NoorderHuys Participaties realiseert management buy-out Siebel Juweliers

Joure, juni 2008 - Siebel is met 42 vestigingen de grootste juweliersketen in het hogere segment van de massamarkt in Nederland. Met een voor de branche vernieuwend en geheel eigen winkelconcept is de onderneming in haar segment in 2007 ‘Retailketen van het jaar’ geworden. Samen met het management heeft NoorderHuys alle aandelen overgenomen van Retail Network / CVC. Siebel was hierin het laatst overgebleven onderdeel van de zogenoemde Sixpack-transactie.

NoorderHuys Participaties neemt belang in Altrex

Joure, mei 2008 - NoorderHuys Participaties heeft recent een minderheidsbelang verworven in de onderneming Access Holding B.V., gevestigd te Zwolle. Access Holding is de houdstermaatschappij van een viertal dochtermaatschappijen die zich bezighoudt met het ontwikkelen, produceren en vermarkten van niet-permanente klimmaterialen zoals trappen, ladders, steigers en hangbruggen onder de alom bekende merknaam “ALTREX”.

NoorderHuys Participaties faciliteert groeidoelstelling Du Pon & De Bruin

Joure, maart 2008 - Du Pon & De Bruin, één van de grotere Nederlandse leveranciers van dameskleding onder private label, wordt in haar groei gefaciliteerd door NoorderHuys Participaties. De participatiemaatschappij heeft daartoe de meerderheid van de aandelen overgenomen van de huidige directie van de onderneming. Met de gelijktijdige overname van Starline Fashion en toetreding van het tweedelijns management is deze groei niet alleen versneld in gang gezet maar is tevens een stevig fundament gelegd voor de toekomst.

NoorderHuys Participaties verwerft belang in Vos Silo Logistics

Joure, januari 2008 - NoorderHuys Participaties B.V. heeft, tezamen met private equity fonds Greenfield Capital Fund II, een meerderheidsbelang verworven in VSL-SiloLogistics. Naast NoorderHuys en Greenfield nemen het management en de heer Wim Vos deel in Vos Silo Logistics. Vos Silo Logistics maakte tot voor kort onderdeel uit van de logistieke dienstverlener Vos Logistics.

Twinpack verkocht aan NoorderHuys Participaties en management

Joure, 12 december 2007 - Twinpack, marktleider in Nederland voor verpakkingsoplossingen in de bloemen- en pluimveesector, is verkocht aan NoorderHuys Participaties en het management. De onderneming is gevestigd in Noordwijkerhout en Barneveld en heeft 46 medewerkers in dienst. In 2007 wordt een omzet van ongeveer € 47 miljoen gerealiseerd. Verkoper is de Belgische beursgenoteerde onderneming VPK Packaging Group.

Landré verkocht aan Management en NoorderHuys Participaties

Joure, 3 oktober 2007 - NoorderHuys Participaties verwerft samen met de directie alle aandelen van de onderneming Landré. De onderneming is met een omzet van circa € 30 miljoen in de Benelux de grootste onafhankelijke leverancier van machines op het gebied van verspaning, plaatbewerking en kunststofbewerking. Landré is gevestigd in Vianen en heeft 85 medewerkers. Voor Landré betekent de Management buy-out een nieuwe stap in haar bijna 150-jarig bestaan, sinds de onderneming in 1999 van de beurs werd gehaald.